top of page

Recepten

Enkele van onze favoriete dingen om te doen met onze tempeh. Het smaakt al lekker door onze lokale bonen, maar kruiden toevoegen aan eten is nooit een slecht idee geweest.

Tempeh Goreng

Tempeh goreng (gefrituurde tempeh) is een heerlijke snack die in Indonesië wordt geserveerd. Het is een hele makkelijke manier om tempeh extra lekker te maken. Het is ook een geweldige veganistische versie van kipnuggets. Voeg je favoriete sausjes toe. Wij houden van vegan sriracha mayonaise.​​​​

Ingrediënten:

  • 300g been bean tempeh

  • 85g bloem

  • 1 tl geraspte sjalot

  • 1 tl geraspte knoflook

  • 1/2 tl kurkumapoeder

  • 1/2 tl komijn

  • 1/2 tl zout

  • 1/2 tl witte peper

  • 1 stengel lente-ui 

  • 150 ml water

Recept:

  1. Snijd de tempeh in rechthoeken van maximaal 1/2 cm dik

  2. Bosui in kleine ringetjes snijden

  3. Meng alle ingrediënten tot ze goed gemengd zijn. Zorg ervoor dat je 'saus' dik genoeg is

  4. Doop de plakken tempeh in de saus en zorg dat ze goed bedekt zijn.

  5. Bak in plantaardige olie op middelhoog vuur gedurende 4-5 tot goudbruin. Halverwege omdraaien.

  6. Goed laten uitlekken voor het serveren

IMG_5286_edited.png
tempeh sandwich.jpg

Sticky tempeh sandwich

Die eerste hap van een knapperig broodje of sandwich is altijd hemels. Zeker een die zo lekker en gezond is als deze. Zoet gemarineerde tempeh met fris en zuur op een broodje.

Ingrediënten:

  • 300g been bean tempeh

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl cayennepeper

  • 2 tl tomatenpuree

  • Jalapeño peper (optioneel)

  • 4 broodjes of brood naar keuze

Recept:

  1. Bak de tempeh op middelhoog vuur tot hij goudbruin is. Laat hem goed uitlekken.

  2. Meng ketjap, knoflookpoeder, ahornsiroop, cayennepeper, sesamolie en tomatenpuree in een kom en roer door elkaar.

  3. Marineer de tempeh en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Laat de tempeh afkoelen en serveer op een broodje met sriracha mayonaise, sla, augurken, ui en jalapeño.

bottom of page